2013. november 22., péntek

Jó, de mi az a home staging?


Mi is ez a csodamódszer?


Sok mindenről írtam már, azonban egyre több kérés, kérdés jött azzal kapcsolatban, hogy mi is az a Home Staging és mit nyújt az MSP Home Staging komplex rendszere? 
Az elkövetkezendőkben összeszedem a legfontosabb tudnivalókat a témáról, amely segít eligazodni abban, hogy mi ez és hogy kell ezt csinálni?!

A Home Staging egy eladni kívánt ingatlan professzionális felkészítése az értékesítésre. A módszer rengeteg összetevőből áll. Lépésről lépésre a blogot követve minden tényezőről szót ejtek majd. 

 

A lakás eladásának folyamata


Először is lássuk, hogy egy lakás eladása miképpen zajlik az én olvasatomban?

1. Piacra lépés előtt: piackutatás, célcsoport meghatározás, marketing stratégia felállítása, ennek megfelelő felkészítés, majd a fotózáshoz styling (dekorálás), hirdetési szöveg, alaprajzok elkészítése, információk összegyűjtése, tulajdoni lap megtekintése, emlékeztető elkészítése. Ennek a szakasznak a része a home staging, hisz az nem más, mint az ingatlan felkészítése az eladásra!

2. Piacra lépés: különféle webes felületeken minőségi megjelenés, közösségi portálokon megjelenés a weblapot ajánlva, molinó kihelyezése, szóbeli hirdetés, egyéb reklámfelületek

3. Piacra lépést követően: a hirdetésben minden részletre kiterjedő, teljes körű tájékoztatás, majd az érdeklődők telefonon tájékoztatása, időpont egyeztetés. A bemutatáskor a megfelelő megjelenés és felkészültség szükséges. (Erről részletesen később!)

4. A komoly érdeklődőből vevő lesz: megállapodás tető alá hozása, alku, szerződéses feltételek (egyéb kérdések: hitelek, illetékek, adók...), szerződés megkötése, birtokbaadás

Az MSP Home Staging módszerének alkalmazási területe

 

A fentiekben vázolt lépések mindegyikére érdemes felkészülni,  az MSP Home Staging alkalmazott módszere szűken értelmezve az első pontra terjed ki, míg tágan értelmezve a piacra lépésig tartó komplett ingatlanfelkészítésre és az egész marketing stratégiára kiterjed. De persze a rendszer lényege a továbbiakban is folytatásért kiált, azaz az értékesítés folyamatában is kulcskérdés a módszer következetes alkalmazása!

A következő alkalommal bemutatom, hogy mi az ami elengedhetetlenül fontos az ingatlanfelkészítés során, valamint a legalapvetőbb home staging fogásokat is összefoglalom majd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése