2014. január 6., hétfő

Tudatos ingatlaneladóknak van választása? MSP Home Staging a megoldás!Milyen lehetőségek közül választhat egy ingatlaneladó?

  1. Eladja áron alul, gyorsan, felkészülés nélkül, csak szabadulni akar az ingatlantól, mindegy mennyiért. Az eredmény: kb. 15-20%-kal olcsóbban a piaci árhoz* képest sikerül értékesíteni. Ezen az áron szinte azonnal lehet találni valakit, akinek ez megéri és jó üzlet. (Pl. 20 milliós ingatlannál ez 3-4 millió forint mínuszban!) Ha kiírjuk, hogy sürgős, ez valószínűleg még 5-10% árveszteséget jelent!
  2. Elhatározzuk, hogy kivárjuk a vevőt az általunk elképzelt áron, ami sokszor a piaci ár felett van… Eredmény: akár 1 évig is várnunk kell, és szinte garantált, hogy a piaci ár alatt kell megválnunk az ingatlantól, mert minél tovább van a piacon az ingatlan, annál nagyobbat kell végül engedni az árból!
Íme a tipikus történet: Emberünk meghirdeti az ingatlanját eladásra, egy picit (vagy nagyon) a piaci ár felett. Jönnek sorban az ingatlanügynökök, akik sorra megbízást kapnak, abban bízva, hogy valamelyiküknek majd csak sikerül az értékesítés. Majd telik-múlik az idő, vagy jönnek vagy nem jönnek az érdeklődők. Az idő előrehaladtával az ár csökken a reális árra, de elképzelhető, hogy a lakás nem tudja a benne rejlő potenciált megmutatni, így még mindig semmi. Azonban egyszer csak jön egy érdeklődő, aki mégis csak meglátja a lehetőséget (100-ból maximum 10 ember!), jellemzően az ügynök segítségével, aki duruzsol a fülébe, hogy ez végül is eléggé hasonló az általa leírt igényekhez, és az ára is irányár, ebből lehet alkudni. Így kb. 1 év után a reális ár alatt 5-15%-kal valakinek már elég jó üzlet lesz, hogy meglássa benne a lehetőséget! Így az eredeti elképzelésekhez képest csak 70-80%-s áron tudtuk értékesíteni az ingatlanunkat, ráadásul a belőle származó bevétel csak 1 év elteltével állt rendelkezésre! Forintosítva milliós nagyságrendű veszteségről beszélünk!

De azért lássuk be nekünk nem lehet ez a célunk!


Egy konkrét történet napjainkból, Budapest belvárosi, jó helyen lévő, jó állapotú lakás évekig (2,5 évig) 18 millió forintért a piacon állt, majd végül, amikor már tényleg muszáj volt eladni, 12,9 millióért megváltak tőle, amiből az ingatlanos jutalékát (4%+áfa) is ki kellett fizetni, s így a 650 ezer forint kifizetése után 12,25 millió forint maradt belőle. 

Gondoljuk végig, ha pl. egy évig tart az eladás, az egy év múlva kapott pénz kevesebbet ér, mint az amit ma megkaphatunk, nem beszélve arról, hogy ha ma rendelkezésre áll, akkor az azonnal felhasználható, amire csak szeretnénk! Nem beszélve az 1 évnyi bizonytalanságról, a nyomasztó érzésről, az esetleges hitelekről, árverezésről és a többi rémségről!

De mit lehet tenni ebben a piaci helyzetben? Van-e megoldás? Nyilván, ha ezekkel minden ingatlaneladó az értékesítés megkezdése előtt tisztában lenne, akkor nem hiszem, hogy bárki kétségbe vonná, hogy fel kell készülni az ingatlaneladásra! A hogyan már más kérdés! Ma Magyarországon ennek még nincs kultúrája! De szerencsére, aki ezeket a sorokat olvassa, a lehető legjobb helyen jár! Van megoldás! Jól bevált módszer van a fentiek elkerülésére!

MSP Home Staging: Ingatlanfelkészítés és -értékesítési marketing


Az ingatlan eladás előtti felkészítése (Home Staging) eredményeképpen:

  • ELADHATÓVÁ varázsoljuk az ingatlant magasabb színvonalra emelve azt! A cél: kitűnni a kínálatból, megmutatva az abban rejlő lehetőségeket, kiemelve a benne rejlő potenciált, hogy az is meglássa benne, akinek erre nincs megfelelő adottsága!
  • Ennek eredményeképpen a lehető leggyorsabban a piaci áron (vagy még magasabban) gazdára találnak a felkészített lakások/házak!
Még egy rövid történet: A budai lakást eredetileg 26 millióra, maximum 27 millióra becsülte az ingatlanos, kevesebb, mint fél millió forint költéssel egy teljesen új arculatot kapott a lakás, s ezzel, hogy a legjobb arcát sikerült megmutatni 1 hónapon belül 29,5 millióért gazdára talált az eladó elégedettségére és a vevő nagy boldogságára! Ez a happy end, amiért érdemes dolgozni! :)

*: A piaci ár meghatározásánál vegyük figyelembe, hogy az ingatlanunk piaci értéke az elmúlt 5 évben folyamatosan csökkent, esetleg stagnált, az 5 évvel ezelőtti árakhoz képest most csak 80%-át éri.

🎁 Szeretnék minden Home Staging iránt érdeklődő vagy már elkötelezett számára egy INGYENES 10 részes Home Staging minikurzussal kedveskedni!

Ha korábban még nem iratkoztál fel, most megteheted itt, így 20 napon át betekintést kaphatsz a Home Staging rejtelmeibe 10 részes tananyagunkkal, ráadásul a 10. rész végén a kitartóaknak egy NAGY MEGLEPETÉSSEL is készülünk.

Sőt a továbbiakban első kézből értesülhetsz az aktuális kedvezményes Home Staging képzési lehetőségeinkről is, így biztosan nem maradsz le semmiről, ami fontos Számodra!

Jó tanulást, kezdjünk bele most! Kattints ide 👉 http://msp-design.hu/ingyenes-minikurzus-feliratkozas/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése