2019. április 19., péntek

Mi a garancia a Home Staging megtérülésére?

Sokszor elhangzik a kérdés: Valóban segít a Home Staging eladni az ingatlant, annyiért amennyiért szeretnénk?


Eddigi tapasztalataim alapján állíthatom, hogy a befektetett pénz megtérülésével eddig még nem volt probléma, pedig volt aki több, mint 5 milliót tett bele az eladásba! Nemhogy megtérült, de még közel 5 milliót is hozott az eladó számára!

Persze a megtérülést többféleképpen értelmezhetjük. A legtöbb ingatlaneladónak már az is nagy érték, ha az ingatlana eladhatóvá válik, és jön egy olyan érdeklődő, aki végre megveszi a lakást, persze nem nyomott áron, hanem egy az eladó számára is megelégedést biztosító áron! 

Ha valaki korábban elkezdte hirdetni az ingatlanát, akkor már tudhatja, hogy a piac hogyan értékelte az ingatlant, van aki ajánlatot is kap, ám az olyan alacsony, hogy annyiért nem hajlandó eladni legértékesebb vagyontárgyát. Ehhez az ajánlathoz képest jelentős értéknövekményt tudnak generálni a Home Staging szakértő által javasolt változtatások és esetleges átalakítások. Sőt sokszor még az eredetileg elképzelt és vágyott árhoz képest is meglepően magas áron sikerül a lakás értékesítése. 

Azonban tartsuk észben, hogy megfelelő értékelemzés szükséges bármiféle beruházás vagy változtatás előtt, mielőtt olyanba fognánk, ami garantáltan nem viszi előbbre az eladást, ám a pénzünket annál inkább apasztja!
Aki még nem kezdte el az értékesítést, az piaci alapú értékbecsléshez viszonyítva tudja kézzelfoghatóvá tenni a Home Stagingből származó nyereséget!


Van-e garancia a Home Staging megtérülésére?


Garancia persze nincsen semmire, csak a tapasztalatok! A Home Stagingben a bizalom elsődleges. Abban az esetben, ha nagyobb összeg befektetéséről van szó, mindig készül egy befektetési értékelemzés, amiből kiderül, hogy milyen beruházással hová lehet eljutni, mit lehet kihozni az adott ingatlanból. Jó állapotú ingatlannál általában 3 irány is elképzelhető, amellyel piacképessé válik egy ingatlan. Az első szint az ingatlan értékének elenyésző (max. 1-2%-a) mértékű pénzbefektetés eredményeképpen létrejövő eredmény. Ekkor arra számíthatunk, hogy a lakásban a vevők megláthatják a saját jövőbeli életterüket, és ezért igent mondanak a mi lakásunkra nagyon gyorsan. A következő szint az ingatlan értékének max. 5%-ának befektetése, hogy a lehető legjobb áron keljen el a lakásunk. És van olyan is, hogy ezt a mértéket meghaladó befektetés is jelentős haszonnal kecsegtet, így aki az ingatlan maximális piaci értékét szeretné elérni, ezzel elérhető. Ilyen értékelemzést az MSP Home Staging Akadémián végzett Home Staging szakértők tudnak készíteni.

Az értékelemzésből egyértelműen kiderül, hogy melyik lehetőséget érdemes választani, függően az eladó céljaitól és lehetőségeitől. Ebben az elemzésben mindig óvatos becsléssel számolunk, a legvalószínűbb kimenet van a középpontban, de mindig -tól-ig határt szoktunk megadni, így a tulajdonosnak lehetősége van arra, hogy a kockázatviselő és/vagy a pénzügyi tűrőképességének megfelelő variációt válassza. A beruházás végeredménye garantált, ám a végcél elérésére nincs garancia (a nevem és a tapasztalatom a garancia, hiszen a siker eddig még soha nem maradt el)! Sőt az eredmény eddig még minden esetben túlszárnyalta a megbízók várakozását. De ehhez persze elengedhetetlen, hogy bízzanak az MSP Home Staging komplex módszerében


A megbízónak el kell köteleznie magát az eladás mellett


Viszont egy dologról fontos szót ejteni: a megbízónak teljesen el kell köteleződnie az eladás iránt! Ha a megbízó bizonytalan, vagy az egyik tulajdonos nem akarja az eladást, akkor ott a kívánt végeredmény nem kivitelezhető. Ez eddig 2 esetben fordult elő, tehát nem példa nélküli az ilyesmi, ám ez szerencsére még a folyamat elején kiderült, és az addig elvégzett munkákkal a tulajdonosok saját életkörülményeiket tették jobbá (pakolás, szanálás, szellőssé tétel, kisebb átrendezés stb.) Így végül ők is elégedetten mehettek tovább, még ha nem is az eredetileg kijelölt úton! 

Számomra mindig az volt a lényeg, hogy a megbízók életében egy nagy változás előtt olyat adjak, ami fontos számukra, át tudom segíteni őket az egész folyamaton, amikor amúgy is elkél a szakmai és az emberi segítség. 

Mostanra sokkal többeknek tudok segíteni a Home Staging képzéseimmel, amelyek ma már 4 szinten, 10 féle képzés keretében segítik az ingatlant eladni vágyókat céljaik elérésében!
S az MSP Home Staging Akadémián végzett szakértők segítséget tudnak a megbízóknak tömegével segíteni! Így bízom benne, hogy jó úton járunk a kitűzött célom megvalósításában, vagyis, hogy változtassuk meg együtt a hazai ingatlanpiacot minőségi lakásokkal és ingatlanhirdetésekkel!




🎁 Szeretnék minden Home Staging iránt érdeklődő vagy már elkötelezett számára egy INGYENES 10 részes Home Staging minikurzussal kedveskedni!

Ha korábban még nem iratkoztál fel, most megteheted itt, így 20 napon át betekintést kaphatsz a Home Staging rejtelmeibe 10 részes tananyagunkkal, ráadásul a 10. rész végén a kitartóaknak egy NAGY MEGLEPETÉSSEL is készülünk.

Sőt a továbbiakban első kézből értesülhetsz az aktuális kedvezményes Home Staging képzési lehetőségeinkről is, így biztosan nem maradsz le semmiről, ami fontos Számodra!

Jó tanulást, kezdjünk bele most! Kattints ide 👉 http://msp-design.hu/ingyenes-minikurzus-feliratkozas/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése