2014. február 17., hétfő

Lakott lakást hogyan lehet jól felkészíteni az eladásra?Lakott lakásnál hogyan alkalmazható a Home staging?


Egy nem lakott lakással könnyebb dolgunk van az ingatlan felkészítésekor az eladás előtt, nagyobb a szabadság, ám a lakott lakás esetében is működhet a home staging! 

Itt 2 dolgot kell észben tartani: amint eladásra adjuk a fejünket, onnantól kezdve az már nem a mi otthonunk, hanem a leendő vevőé, akinek segítenünk kell, hogy meglássa a hőn szeretett otthonunkban a saját életterét! Mi pedig eladóként tartsuk szem előtt a saját célunkat: a mielőbbi eladást és az új otthon mielőbbi lehetőségét! Ez erőt adhat! Ha tudjuk, hogy a folyamat nem tart sokáig, akkor ezt könnyű „kibírni”. 

A nehézség a lakott lakásnál, hogy nap, mint nap energiát kell fordítani a lakás lehető legjobb arcának megőrzésére, ami akkor nehézség, ha normál esetben inkább szanaszét hagyjuk a ruhákat, magazinokat, nincs minden pillanatban elpakolva minden, elmosogatva, nincs mindig makulátlan tisztaság, akár háziállat, vagy épp kisgyerek miatt, vagy épp kamaszgyerek miatt…! Ám a bemutatáskor ezeknek mindig meg kell lenni. Mielőtt bemutatjuk a lakást rendet és tisztaságot kell varázsolnunk minden alkalommal, ami a 3. alkalom után már rutin lesz. Mindig mondják könnyebb a rendet fenntartani, mint előteremteni, így ha a lakást felkészítettük az eladásra ne hagyjuk, hogy elharapóddzanak a dolgok. Tartsuk fenn a rendet és a tisztaságot, és ha minden a helyére került a Home Staginggel, akkor ez már nem is lesz olyan nehéz.  :) Van akinek ez egyáltalán nem okoz gondot, mert amúgy is mindent a helyére tesz.  

Néhány Home Staging tipp lakott lakás esetében


1. Úgy várjuk és fogadjuk az érdeklődőt, mintha vendéget várnánk, ne feledjük, ő  a legfontosabb számunkra, tiszteljük meg! 
2. Tegyünk el, csomagoljunk el mindent, ami nem fog kelleni az elkövetkezendő 3 hónapban! Nagyon sok minden nélkül kibírjuk, addig amíg elő nem kerül az új helyen.
3. A lakásbemutatókat egyszerre is lehet szervezni, mondjuk egy délutánra, egymásután fogadva az érdeklődőket, így az a heti 2 nagyobb rendrakás, és pl. gyerekfelügyelet biztosítás, takarítás bele kell férjen! Professzionális keretek között ezt Open House-nak (Nyílt napnak) nevezzük! Erről később írok majd.

A nemes cél lebegjen a szemünk előtt, ezt nem győzöm hangsúlyozni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése