2014. július 16., szerda

Miért van szükség a Home Stagingre (ingatlan eladás előtti felkészítésére)?

Miért van szükség a Home Stagingre?

Sokszor hangzik el a kérdés, vagy még inkább így hangzik: miért tegyek bármit is ezzel a lakással/házzal, miért költsek rá, ha úgy is el akarom adni?!

A válasz rendkívül egyszerű: mert, ha tényleg el akarja adni, akkor ahhoz több kell, mint várni a csodát, kell találni egy vevőt, aki megveszi! Azonban a mai ingatlanpiacon átlagosan 200 napig tart egy ingatlan értékesítése. Ám bizonyára hallottunk már olyan ingatlantulajdonosokról, akiknek lakása néhány nap alatt vevőre talált. Vajon mi az ő titkuk?

Hogyan adható ma el egy lakás/ház?

A titok abban rejlik, hogy a vevők szemében vonzó termékként kell lakásunkra/házunkra gondolni, ami az eladóknak nagyon nehéz! És pont ez a probléma: az eladók szembe találják magukat azzal, hogy pang az ingatlanpiac, vagyis kicsi a kereslet, a vevők pedig arról panaszkodnak, hogy valóban hatalmas a kínálat, ám egyik sem olyan és az, amit ők látni szeretnének, és amiért milliókat hajlandóak lennének kifizetni! Ezért van szükség arra, hogy az eladás előtt arculatot adjunk a lakásoknak a lehetséges vásárlói célcsoport(ok)nak vonzó képet kínálva az ingatlanról, amiben el tudják magukat képzelni, hiszen 100 emberből csupán 4 látja a terekben rejlő lehetőséget, ezért a Home Staginggel az a feladatunk, hogy a fennmaradó 96-nak megmutassuk azt, azaz, hogy bárki láthassa, hogy neki miért lenne jó az adott ingatlan!

A lakásfelkészítés eredményeképpen az idegölő stressztől megszabadulva, a lehető leggyorsabban és legjobb áron elkelhet az ingatlanunk, amihez sokszor elengedhetetlen a szakértő külső szem! Ha kell csupán tanácsot adunk, vagy akár átrendezzük, berendezzük és dekoráljuk a tereket, és stílust is adunk az enteriőröknek.

A Home Staging szintjei


Alapvetően 3 szinten valósulhat meg a Home Staging:

1. Alapszinten: Home Staging tanácsadás alapján kb. az ingatlan értékének 0,5-1%-ának megfelelő összeget kíván meg a felkészítés. Ebben az esetben pl. takarítás, rendrakás, szanálás, bútorok áthelyezése, kipakolása, minimális javítási munkálatok elvégzésére kell gondolni. Hogy a végeredmény egy szellősebb, tágasabb otthon legyen, ami alapján a vevő a saját életterét megtalálhatja az általunk kínált lakásban!

2. Magasabb szinten a Home Staging az ingatlan értékének 1,5-5%-át teszi ki, az ingatlan értékétől függően.
Ekkor már kisebb-nagyobb javítások elvégzése is feladat lehet, illetve egy tisztasági festés is általában beletartozik, semleges árnyalatokkal, megfelelő dekorációs tapéta, egyéb faldekorációk elhelyezésével, új bútorok beszerzésével stb., amit az adott lakás/ház eladása megkíván, szakértői mérlegelést követően.

3. Befektetéssel kombinált Home Staging 
Ezen a szinten már %-ban nem fejezhető ki a beruházás mértéke, ebben az esetben (általában 15 millió forintot meghaladó értékű lakásoknál alkalmazzuk) azért eszközlünk beruházásokat, hogy azok ne csupán az eladás megtörténtét idézzék elő a befektetett összeg megtérülésével, hanem azon felül is nyereséget termeljen. Azonban ebben az esetben nagyon tudni kell, hogy mire érdemes költeni és mi az a kiadás, ami már nem segíti az eladást, csak a hozamot csökkenti! Javaslom, hogy ilyen irányú beruházást csak szakértő bevonásával tegyünk!

Ha nem tudja, hogy ezek közül melyik lenne a tökéletes megoldás az Ön számára, akkor hívjon most (+36 30 268 8180) vagy írjon e-mailt (msp@msp-homestaging.hu) a sikeres továbblépés és a mielőbbi sikeres értékesítés lebonyolítása érdekében! Együtt biztosan megtaláljuk az Ön vágyaira és az ingatlanjára szabott megoldást! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése