2014. július 18., péntek

Egy újabb Home Staging projekt története 2. rész

Sok szép érdekes munka talált meg az elmúlt időszakban, így nem az írás volt a középpontban, de most igyekszem pótolni a lemaradást!

Folytatva a dunaparti ház történetét:

A tulajdonos hölgy elkötelezte magát mellettem és a Home Staging mellett, remélte, hogy sikerre visszük a felkészítéssel a ház eladását, amit akkor már több, mint 1 éve sikertelenül árult.

A tennivalók listája hosszú oldalakon keresztül sorolta az elvégzendő feladatokat, annak ellenére, hogy a ház kiváló állapotban volt és kellően vonzó helyen feküdt, ám csak számomra volt világos, hogy micsoda kincs van kialakulóban! A felkészülés során folyamatosan tartottuk a kapcsolatot a Megbízómmal, néhány ház-megtekintés erre az időszakra is esett, és meglepődve tapasztalta, hogy a módszer mennyire működik. Lelkesen hívott, hogy mennyire le voltak nyűgözve az érdeklődők a háztól, pedig még csak a tennivalók egy részét végezték csak el. Egyre inkább biztos volt benne a Megbízóm, hogy érdemes csinálni, mert az erőfeszítések megtérülnek! A ház sokkal szebb volt az életben, mint ahogyan az akkori hirdetés kínálta!

Az ingatlan eladásában rendkívül nagy szerepe van a lelki tényezőknek is. A tennivalók elvégzésével egyre közelebb kerülnek a tulajdonosok a vágyott célhoz, minden egyes lépés közelebb viszi őket az eladáshoz. A sok pakolás, dobozolás, szanálás pedig megkönnyíti az elválást, és egyre jobban az eladás utáni állapot lesz már a meghatározó a fejükben. Az elválást megkönnyíti a Home Staging, a ház felkészítése közben a tulajdonosok egyre inkább úgy kezdenek tekinteni az ingatlanjukra, mint ami már nem az övék. Teljesen elszemélytelenítjük azt, hogy már ne az eladókra legyen minden egyes részlet jellemző, hanem a leendő lakó érezhesse magának jövendőbeli otthonát látva a falak között.

Mindezen lépések hatására elkészültek a tulajdonosok a házzal, vagy legalábbis úgy vélték hogy elkészültek, hogy mi volt a következő lépés az a következő bejegyzésből kiderül! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése